Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Gå direkt till innehållet
Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Våra produktioner

För bokning och prisuppgifter kontakta Producent Christina Vermandis
 

Varieté Varför De´?

Målgrupp 6-12 år, publik 75, speltid 40 min, spelyta 6x5 m.

Framträdande med trolleri, akrobatik, utbrytarkonst och liknande scenkonster, men utan animaliska dressy- rakter... Nej, några djur lär inte dyka upp i vår musikaliska varietéföreställning, däremot en sorgsen trollkarl, som förbereder ett sensationellt nummer som kommer att förändra världen. Vi träffar också den gamle kompositören, som förtvivlat letar efter en vacker vals som han glömt bort. Och inte minst möter vi den förvirrade primadonnan, som nästan kan gå ner i spagat och dessutom har den häp- nadsväckande förmågan att bära på sig själv! Vi lovar en blandning av högt och lågt, sött och salt, skratt och tårar, precis som livet självt. Och givetvis musik i massor, alldeles levande musik till ackompanjemang av – Världens Tålmodigaste Varietéorkester.

Medverkande: 
Dunsö Kapell: Per Dunsö, Anna Lahmer och Niklas Holtne.
UNIT: Niclas Höglind och Kristofer Johansson 

 

Pyjamas

Målgrupp 6-10 år, publik 75, speltid 45 min, spelyta 6 x 5 m.

Natten har så många olika ansikten – den kan vara mörk, spännande, otäck och skräckfylld. Men också vacker, vilsam, häftig och mysig. Hur mörkt kan det bli? Finns det verkligen en gubbe i månen? Varför är det så synd om John Blund? Och var kommer alla drömmar ifrån, alla dessa fantastiska och oväntade drömäventyr, som ibland känns mer verkliga än verkligheten själv? Svaren får ni förhoppningsvis på vår musikaliska resa, från rosa skymning genom kolsvart natt, fram till en guldgul gryning full av hopp...

Grammisnominerade cd:n ”Pyjamas” delas ut till varje klass/grupp efter föreställningen. På vår hemsida finns pyssel och fakta både till nytta och nöje. Där finns även nedladdningsbara noter, texter och ackord till sångerna. "Pyjamas" finns även på Spotify.

Medverkande: 
Dunsö Kapell: Per Dunsö, Anna Lahmer och Niklas Holtne. 
UNIT: Niclas Höglind och Kristofer Johansson 

 

Doktor Kling och Syster Violina 

Målgrupp 4-8 år, publik 60, speltid 40 min, spelyta 3 x 4 m.

Doktor Kling och Syster Violino tar emot vimsiga visor och krassliga instrument i musikkliniken. Varför låter saxofonen så konstigt? Hur får man tyst på operasångerskan? Och hur tröstar man en gitarr som sprungit rakt in i en högtalare? Vi tittar in i Doktor Klings musikklinik och får under några sprudlande minuter möta såväl vimsiga visor som blyga tromboner och krassliga instrument. Doktor Kling ställer diagnos och den operationsglada Syster Violino lugnar och plåstrar om i denna nygamla klassiker som bjuder på både ett och annat sensationellt medicinskt ingrepp samt massor av härlig smittande musik och underfundiga texter av Per Dunsö. I rollen som Doktor Kling ser vi

Medverkande: Per Dunsö och Anna Lahmer. 

 

Ur-kul 

Målgrupp 6-9 år, publik 75, speltid 40 min, spelyta 6 x 5 m.

Vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många straxar går det på en kvart? Detta är bara några av de stora frågor som ni kanske får svar på i denna tidskrävande föreställning om tid, på gott och ont, på allvar och på kul. Lika väl som att tiden kan vara inne så kan den ju ha gått ut. Och tänk vad tiden kan gå! Den kan ju både gå fort och långsamt. Rätt och fel. Framåt och bakåt. Den kan till och med stå still. Fast det hoppas vi såklart att den gör i denna klockrena och efterlängtade nyuppsättning av Dunsö Kapells klassiker med massor av härlig musik och underfundiga texter av Per Dunsö.

Medverkande: Niklas Holtne, Mia Moilanen, Karl Ingvarsson. Victor Berg. 

 

Det var en gång en sång

Målgrupp 3- 5 år, publik 50, speltid 40 min, spelyta 4 x 4 m.

Varför är det bra att vara kort och varför är det bra att vara lång? Hur gick det till när Kung Rosengnäll blev glad igen och hur ska lilla Karin våga åka i den stora rutschkanan? Sagor blir till sånger och sånger blir till sagor i denna musikstund för de minsta barnen, som ju är rätt små jämfört med vuxna människor men samtidigt ganska stora jämfört med en fjäril, till exempel. Men en liten fjäril kan ju också vara väldigt stor om man jämför med en myra... Detta och mycket annat funderar vi på i ett program om stort och smått och mittemellan, där skratt och allvar blandas med sång och musik. Albumet ”Det var en gång en sång” finns på Spotify.

Medverkande: Per Dunsö och Anna Lahmer. 

 

Det nya musikskapandet 3.0

- en föreställning som ständigt uppdateras. 
Målgrupp 10-16 år.

När artister som Avicii, Skrillex, Deadmau5, Rebecca och Fiona, och tidigare Swedish House Mafia drar fulla arenor runt om i världen kan vi inte längre blunda för att detta är ett ”riktigt” musikskapande som kräver många års träning precis som andra genrer. Under föreställningen tar Albin ”Empty Wheelchair” och Mr Bee
aka Bitte Appelqvist er med på en liten historisk resa genom synthistorien, men framför allt fokuserar man på skapandet av musiken. Massor av spännande teknik kommer att visas och höras. Publiken kommer att få följa hur man bygger upp en låt från grunden, hur man remixar och jobbar som dj. Allt kan följas via stora bildskärmar. Vi kommer även att visa upp en del gratisprogram så att de som är sugna kan sätta igång direkt att skapa musik. Digitalt skapande är en viktig del av läroplanen som man här kan få en kickstart i, både som elev och lärare. Vi kan självklart även göra workshops med mindre grupper. Vi tar även upp företeelser som Spotify, iTunes, Beatport och om hur man lägger upp sin musik på nätet.

Medverkande: Bitte Appelqvist och Albin Appelqvist. 

 

Sinnen och maskiner

- en digital resa.
Målgrupp 10-12 år.

En liten lekfull föreställning om hur vi på otraditionella sätt ger ljud åt saker. Kan man spela på en gurka eller en ost eller vad händer om jag kopplar min kompis näsa till en synt? Här handlar det framför allt om att känna, prova, smaka och kanske nypa någon i näsan. Vi skapar ljudlandskap och ljudbilder med hjälp av ny teknik som kan kopplas ihop med i princip vad som helst. Barnen får testa att koppla och ge ljud åt alla möjliga vardagsting som vi inte i vanliga fall associerar med något speciellt ljud.

Medverkande: Bitte Appelqvist 

Fakturaadress

Org nr 222000-1321
Region Blekinge, Musik i Blekinge, Valhallavägen 1, 371 41 Karlskrona
Referenskod måste anges på fakturor.